Zebra med prikker

Zebra
Har tydeligvis tatt igjen for å ha spist lite i første del av januar, ikke mindre enn fem personer har sagt ho er feit. Det har jeg knapt hørt før om ho, stakkars. Nå er ho på hard slankekur,og synes verden er et slemt sted.
Treningen går fremover, men jeg merker at jeg sliter med å få trent på det jeg skal. Særlig med tre i hus. Zebra hører mye av dette for tiden: Nei, ikke gå i veien, ikke plag den sover, kan du flytte deg, hør etter, kom igjen, ikke tull, herrelighet er det mulig. Kan du la vær, nei du får ikke mer mat, ikke bit så hardt, ikke dytt, roooooolig Zebra det er bebiser. Og ho hører ikke etter, for hun er blitt valp igjen- VALP! Ho er verre enn de to andre.
Jeg som tenkte det var så greit å ha en voksen og fornuftig hund i heimen- jada:)
Triksetreninga går fremover,og vi har gått over de to ukene. Men siden det er laber intresse for utfordringen både her og forumet så lurer jeg på å droppe hele greia- hva mener dere??????
Ellers var vi i Bø forrige lørdag- det var stas:) Vi så Billy fikk en fin blå,noe som var kjempebra gjort, siden dommeren elsket de grønne og gule:)
Vi fikk også hilse på oppdretterene til Zebra, og der fikk de hilst på stumpeprinsessa med fynd og klem. Selvkontroll og beherskelse finnes ikke når hun møter disse to.Da blir det heftig og begeistret istedefor. At folk nesten velter hører til:) Ellers var hun en engel å ha med rundt i hallen,og var bare blid og glad:) Bilturen gikk også greit, hun satt i baksete med sele på,og det fungerte sånn tålig. Godt jeg hadde en sjåfør med iq:)
Hun har bygd muskler i det siste, det hjelper med to valper:) Rullering av valpelek er kjekt. Jeg har også tatt større og lengere turer, så musklene kommer. Potene har vi slitt med de er såre og sprekkete, jeg har smørt med spenol- det har hjulpet,men nå er det holka som svir av litt skinn der. Potesokker er innkjøpt- takk og lov.
Halen er kjempefin, merker fint lite til den. Håper det kommer mer hår på den etterhvert. Smertene er nok borte fra halen, ryggen er bedre. Har hatt en lang periode nå hvor hun har vært veldig fin- tror å fjerne halen var en god ide.
Men spondylose spøkelse ligger i bakhodet. En skjønn hund ble nylig avlivet pga spondylose,og hadde de fleste symptomer som Z har. Uff, nei det tenker vi ikke på. Vi nyter de gode dagene.
Ellers koser vi oss sammen,og gleder oss til hver dag med sol. Våren er på vei:)

Chilli:
Nå har han spist nesten dagsprosjonen sin to dager på rad-JIPPI. Det er tørrfor med hermetikk i ellers vil han ikke spise. Han har nok gått ned en liten kg, og bare han ikke går mer ned, så går det helt greit. Eierene får igjen en skranglete utskjemt vofs:)
Hadde det vært Z hadde jeg kjørt hard linje, men siden han er skranglete i utgangspunket velger jeg å safe.
Bea får en kg om dagen og det trengs.
Mosjonsmessig har jeg gått ned litt, pga vekttap. Men spiser han fremover blir det mer turer.
Han markere fremdeles inne:(((((((( DRITT.
Så han blir fotfulgt fra sofan- til vannskålen og tilbake, han får ikke gå løs uten tilsyn,og han får ikke leke inne. Han ligger i bur om natten eller når jeg ikke kan følge med.
De siste dagene har han vært pipete, særlig ute- tror det er løpetisper i område- sukk.
Ellers treningsmessig på han så blir det mest: musematte, burlek, innkalling og tvangskos:)
Han har blitt flinkere med Z, og hører etter. Her forleden satt de løs sammen i bagasjerommet til Karin- det gikk greit.Jeg har også hatt han løs på jordet, med en sjarmerende goldentispe:) Ellers går han i langline og strikk.
Øret hans ser greit ut, og labbene jobbes med, men jeg orker ikke ta en skikkelig økt på det.

Ellers så har jeg bestemt meg at det aldri blir hannhund her i hus- gosj for noe pøl.
De pisser i eninga, de markere, turene tar jo evigheter hvis man skal holde hans tempo, og døve ører. Nei, jeg er nok et tispemenneske:)
Sier ikke at hannhunder ikke er likandes, de skal bare ikke inn i mitt hus i mitt eie!
Vel det var litt fra oss- vi kommer tilbake:)

Reklamer

Comments on: "Litt statusoppdatering- koss det går." (4)

  1. jeg har nok vært ganske heldig med gutta mine, noe som har gjort at jeg er nok mere et hanhund-menneske. Jeg hater nemlig løpetid!!

    tinka er jo sterilisert så det telles liksom ikke :p

    Godt å høre at Zebra har det bra om dagen, og føler seg sprek !

  2. Det ser så gøy ut hos dere med alle hundene som leker. Skjønner bilder, jeg hadde en strihåret vorstherhund for lenge siden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Blogg

Zebra med prikker

bitmeg.wordpress.com/

Just follow your instincts

Amokk

Zebra med prikker

%d bloggere like this: