Zebra med prikker

Bokblogg

Jeg har fått lest litt i sommer,og her kommer noen av bøkene jeg har lest. Håper du finner noen du har lyst til å lese:)
Journal 64 av Jussi Adler- Olsen
Kriminalinspektør Carl Mørck er leder for politiets Avdeling Q for uløste saker. Han og assistenten Assad står overfor avdelingens hittil mest kompliserte sak. En kvinne ved navn Rita Nielsen er involvert i dramaet. 55 år tidligere var den unge Rita en av kvinnene som ble deportert til en liten, isolert dansk hvor misbruk, tvang og svik var hverdagskost. For andre igjen bød livet i helvetets forgård på uinnskrenket makt.

Denne boken var like god som de foregående. Råe, herlige og brutale.

 

Kråkejenta av Jerker Eriksson

Psykoterapeut Sofia Zetterlund arbeider med to klienter: en barnesoldat fra Sierra Leone ved navn Samuel Bay og den middelaldrende Victoria Bergman som har tvangstanker etter en vanskelig barndom. De to svært forskjellige menneksene viser begge tegn på personlighetsforstyrrelser. Da en ung gutt av utenlandsk opprinnelse blir funnet død i et buskas sentralt i Stockholm, finner politiet ingen spor etter hans fortid. Ingen har meldt ham savnet. Politietterforskeren Jeanette Kihlberg stilles overfor det samme spørsmålet som terapeuten: Hvor mye lidelse kan man tilføre en annen person før man selv slutter å være menneske? Dette er det første bindet i en planlagt trilogi med undertittelen «Victoria Bergmans svakhet». Boken tar oss inn i et univers med psykologiske fenomener, kompliserte mennesker og bisarre hendelser, ifølge forlaget. Utgis også som lydbok.

Dette er første bok av en triologi,og jeg skjønner hvorfor den er blitt hit i Sverige. Dette var en god krim!!

Fallen Engel og Crescendo av Becca Crescendo

Nora Grey er en tilsynelatende normal tenåringsjente, som viljeløst og absolutt mot bedre vitende, faller for den mystiske Patch, gutten med det hånlige smilet, det gjennomborende blikket og den ubehagelige evnen til å vite hva hun tenker og hvor hun til enhver tid er. Plutselig befinner hun seg i et kaos av farlige situasjoner og uforklarlige hendelser. Patch er en fallen engel som ønsker å bli menneske. For å redde ham og gi ham vingene tilbake, må hun ofre seg selv. Om han vil la henne gjøre det er en annen sak. Nora skjønner at hun må velge, enten gi opp motstanden og bli hans, eller komme seg så langt unna som mulig. Når sannheten om Patch begynner å gå opp for henne, er det for sent å snu. Fantasy for ungdomstrinnet. . – God, leselig skrift
Likte denne serien jeg, kommer flere. Den er mer fjortis enn Meyer sine, men det er fremdeles gode ungdomsbøker med fare, kjærlighet og lekre gutter:)
 
Dick Francis- vil dra frem denne forfatteren. Jeg leste alt jeg kom over av han. Og liker du hest er det virkelig en krimserie for deg, da mesteparten skjer i veddeløpsmiljøet.
 
Brødrene fra Iron House av John Hart
Foreldreløse Julian og storebroren Michael lærer tidlig at livet er noe mann må slåss for. På guttehjemmet Iron House overlever skjøre Julian kun fordi fryktløse Michael beskytter ham og ofrer seg når et brutalt drap ryster institusjonen. På rømmen i New York tas Michael inn i varmen av en beryktet mafiaboss og blir snart fryktet på gaten. Etter to tiår i brutalitetens og voldens tjeneste møter han Elena. Drømmen om familieliv og en ny begynnelse oppleves som et svik av mafiaens nye overhode, og Michael må nok en gang flykte for å beskytte sine nærmeste. Flukten bringer ham tilbake til fortiden og den brutale arven fra Iron House. I USA regnes forfatteren som en av sin generasjons mest spennende krimforfattere og flere av bøkene hans er oversatt til norsk. Med denne romanen har han ifølge forlaget skreve
Denne boken ANBEFALES- en virkelig god roman fra første til siste side:)
 
Ikke flere mord av Maria Lang
 denne klassikeren fra 1951 møter vi den skarpsindige politimesteren Christer Wijk, den nysgjerrige amatørdetektiven Puck Bure og en død ung mann med dyster fortid. Han blir funnet med en egyptisk dolk i brystet. Familiehemmeligheter, skjulte intriger, ondskap bak en uskyldig fasade er elementer i saken politifullmektig Christer Wijk skal oppklare.
Leser litt gamle bøker omatt,og denne forfatteren er virkelig et kupp. Drivende god krim:)
 
Veien tilbake- Lori Lansens
43 år gamle Mary har et vakkert ansikt, men en stor kropp på 142 kilo. Kvelden de skal feire 25 års bryllupsdag kommer ikke mannen hjem. Han har fått nok. Mary reiser til svigermor i California for å lete etter ektemannen. Her møter hun bassenggutten Jesus Garcia og en taxisjåfør fra Israel. Etter hvert går det opp for henne hvordan hun skal ta livet tilbake.
Enda en søt og sjarmerende bok fra denne forfatteren:) Den minner svakt om stekte grønne tomater og litt samartin- men særs sjarmernde:) Anbefales
 
Anrop fra en engel- Mussom
 avgangshallen på Kennedy Airport dulter en mann og kvinne bort i hverandre – etter en kort disputt drar de videre til hver sin flyavgang. Men etter å ha samlet sakene sine har de ved en feil fått den andres mobiltelefon. Når de oppdager at de har forbyttet mobiler er de 10.000 kilometer fra hverandre – hun i Paris, han i San Francisco. Etter hvert tar nysgjerrigheten overhånd: De utforsker hverandres telefoner – det kommer som et sjokk på begge da det går opp for dem at deres liv er koplet sammen via en hemmelighet som de begge trodde var begravd for lengst!
En sjarmerende bok, med hemmeligheter som tar uante vendinger. Desverre er den ikke veldig nyskapende, man har vært borti dette temaet før. 
Englevakten av K. Ohlsson
En ung kvinne blir funnet drept og partert i et skogsområde utenfor Stockholm. Hun blir identifisert som Rebecca Trolle, en litteraturstudent som forsvant tre år tidligere. Alex Recht og hans etterforskere prøver å forstå hva som gjorde at Rebecca fikk en så voldsom skjebne. På et aldershjem sitter en slagrammet og stum barnebokforfatter. Hun dukker stadig opp i etterforskningen, men forblir stum. For hovedetterforskeren Fredrika Bergman blir marerittet fullkomment da hennes elskede Spencer dras inn i saken.
 
Har lest alle tre bøkene av denne forfatteren, og ANBEFALER!!!  Velskrevet krim, og med et spennende galleri. NB: de bør leses i riktig rekkefølge-da personene utvikles fra bok 1.
 
Jenta på klippen- Lucinda Riley.
En hemmelighet fra 1914 har forårsaket hat mellom to familier i et helt århundre. En åtte år gammel jente blir hovedpersonens nøkkel til å få forstå fortiden. Lucinda Riley har denne gangen skrevet en roman om sorg og tap, men også kjærlighet og håp. Handlingen er lagt til England, Irland og New York, og har flere parallelle historier. Lucinda Riley er forfatteren av Orkideens hemmelighet (2011).
Anbefales en god historisk roman
 
Song for Eirabu bok 1 og 2 av Kristine Tofte
For at den gamle spådomen om verdas ende skal bli røyndom, har tre søstre blitt avla fram av den eldste volva og den eldste av gudane, utstyrte med vilje og kreftar dei sjølv er utitande om. Då dei to eldste jentene, Ragna og Berghitte blir 14 og 15 år, er tida inne for at dei skal innvies i oppgåvene dei er esla til. Ragna vert opplært som offerprestinne i eit kongedøme, mens Berghitte blir dronning i eit anna. Det går mot krig mellom dei to kongedøma – og mellom dei to søstrene. Fabelforteljinga er meint å strekkja seg over to bind, og rettar seg i følge forlaget hovudsak mot vaksne og kanskje særs kvinnelege lesarar.
Dette er en virkelig god fantasybok. Nynorsken er moderne og lettlest. Disse bøkene fenget:) ANBEFALES:)
 
Kos dere med lesingen:)
 
Reklamer

Comments on: "Bokblogg" (2)

  1. Bøkene til Becca Fitzpatrick er fantastiske! Ventar berre på at fjerde, og siste boka i Fallen Engel – serien skal komme ut. Blir litt trist med tanke på at den er så fantastisk spennande, så kunne ønske den varte lenger :p

  2. Super flott innlegg. Boktips er alltid bra 🙂 Har lest bøkene om avd Q og de er herlige. Fikk noen nye tips nå, så det er flott. Leser på toget hver dag til og fra jobb, så kjekt med boktips

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Blogg

Zebra med prikker

bitmeg.wordpress.com/

Just follow your instincts

Amokk

Zebra med prikker

%d bloggere like this: