Zebra med prikker

Napori’s Exterior Example

Zebra er en dalmatiner fra Sande i Vestfold. Hun ble født 30.desember 2008 etter Spotniks Wonder Woman og Perditas Counterstrike, i et hav av søsken.Hele 12 søsken har hun.

Hun flyttet til det blide sørlandet for fire år siden.
Her bor hun sammen med sin hundegale matmor, og pysekatten Hyena.
Forventningene til Snørra var store, og hun har klart å innfri å de fleste med glans

Vannsitt
Lydighet: Kl 1 er inne, men har aldri konkurrert. Litt pga at vi sliter med å holde igjennom et helt program. Sykdommen gjør også at det blir vanskligere å trene jevnt og trutt.

Kurs:
2 kurs i regi av aoh( nybegynner og vidergående)(Har bronsesmerket)
3 kurs med amokk( vidergående og innkalling)
2 kurs med rundering
1 kurs med agility (klarte uoffisiell bronse,sølv og gullmerket)

Blodspor:

Vi har aldri gått kurs i blodspor, men det er noe vi jevnlig driver med i Aust Agder Dachshundklubb. Der får vi masse hjelp og støtte. Veldig stas. Zebra er flink, dog er hun litt slurvete,og går for fort i løypa. Dette skal vi trene mer på fremover.

Rundering:
Vi har gått to kurs med rundering, og kort sagt. Z fungere ikke helt på den tilnærmingen,og å leke med andre er helt teit synes Zebra. Og hvofor gå ut i terrenget, når hun kan lukte hvor figuranten ligger:) Typisk dalmis det:)
Kunne godt tenkt meg å prøve igjen, da jeg liker rundering. Men da må de i såfall bli en annen innlæringsmetode. Pga sykdom er det også fjernet som aktivitet.

Agility:
Det synes vi begge var veldig gøy,dog gikk det alt for fort for en stakkars blondine på to ben:)
Men Zebra elsket det. Pga sykdom er også Ag lagt på hylla.

Felt:
Det liker hun å gjøre, men slurver med påvisning og apporteringen.
Utstilling:
Det har blitt lite utstilling,men ho har klart å karre til seg 5ck, 1NKKcert,og 1 cert for spesialdommer.

Triks:
Det er det vi gjør mest av:) Tuller og tøyser oss opp til ferdig øvelse, shaping er en stor del av prosessen. Og vi har vel ca 30 triks på reportoaret så langt:)

Av annen aktivitet så prøver jeg å sykle og kløve med henne,og lange turer i skogen.

Sykdom:
Spondylose: Hun har sterk grad spondylose, og det påvirker hverdagen vår ganske mye. Noen dager bedre, andre dager verre- men jevnt over så er det massasje, smertstillende daglig, og legge til rette for at hun får en grei hverdag.
Hvis det virker som vi har mye aktivitet med denne sykdommen,så er det slik at Zebra fungerer best når det er jevn og god mosjon. Været spiller også inn. Det har helt klart gjort at vi har måtte tenke annerledes med hundeholdet enn det som var planen. Men hun fungerer enda som en super turkamerat:O) Men med smertstillende, jevnlig aku, massasje og jevn god mosjon holder hun seg tålig stabil.

Allergi:
Hun er allergisk mot tørrfor, men akkurat hva som reagerer på er vi ikke sikre på. Vi tror det er korn. Så hun fungerer utmerket på VOGH.
Hun har også en pels/hudsykdom. Det kalles for Dally Rash,og er rett og slett stafylykokker i huden. Det hol
des i sjakk med shampo, antibiotika hvis det trengs. Det viktigste er dog å holde pelsen mest mulig tørr. Optima HP har fungert supert her.
Amputasjon:
Etter å ha knekt halen to ganger på kort tid, ble den fjernet kirurgisk. Hun var også plaget med oppslått haletupp som ble betent. Noe som er svært vanlig hjå rasen.

HD og AD: A både foran og bak.

pledd og sofa

Comments on: "Napori’s Exterior Example" (1)

  1. Fin fin søndagshund:-)

Legg igjen en kommentar

Nyheter

Zebra med prikker

bitmeg.wordpress.com/

Just follow your instincts

Hundeblogg

Zebra med prikker